SPIV på Frihamnsdagarna 2024

19 juni, 2024

Den 29-31 augusti deltar SPIV på Frihamnsdagarna i Göteborg och tillsammans med Spes, Suicide Zero och Mind arrangerar vi ett samtal med politikern Annika Strandhäll med titeln ”När en närstående tar sitt liv”.

Samtalet med Annika Strandhäll äger rum torsdagen den 29 augusti, kl 11-11.40 i Kajskjul 105. Annika Strandhäll förlorade sin sambo Thomas i självmord 2019 och blev lämnad med parets två döttrar. Med representanter från SPIV, Spes Västra krets, Suicide Zero och Mind delar hon sin historia om hur det har påverkat henne och familjen och vi får höra hennes reflektioner över vad som har hjälpt i sorgen. Programpunkten avslutas med ett kort samtal kring vad samhället och den enskilde kan göra för att få ner suicidtalen och ge efterlevande det stöd de behöver.

SPIV medverkar också i Göteborgs föreningscenters tält med information under alla tre dagar.

Frihamnsdagarna är en demokratisk mötesplats som äger rum på Bananpiren i Göteborg årligen. Här möts alla slags branscher och samhällsaktörer. Det är gratis för allmänheten att delta.

Läs mer om programmet här.