Var sjätte timma tar en människa sitt liv. Du kan göra skillnad.

Hur kan vi hjälpa när någon mår dåligt och tänker på självmord? Att lyssna, visa att man bryr sig och att fråga om självmordstankar kan göra stor skillnad. Vi behöver hjälpas åt att bryta tystnaden kring en alltför vanlig dödsorsak. Lär dig fyra steg som kan göra skillnad.

Steg för livet är en informationskampanj initierad av Västra Götalandsregionen i samarbete med SPIV och OTW.

Syftet är att öka kunskapen hos allmänheten om hur vi kan förebygga självmord.

Filmen Steg för Livet är regisserad av Paul Jerndal och producerad av OTW.  Här berättar personer med erfarenhet av självmordstankar om vad som har hjälpt dem att orka fortsätta när livet har varit svårt.

Filmen har belönats med flera priser: Bästa rörliga hantverk på Swedish Content Awards 2017, Best Motivational film på Content Marketing Awards USA 2017, Guld på Pearl Awards 2017 och brons för Best Video på International Content Marketing Awards 2017.

Vill du beställa Steg för Livets foldrar och affischer kostnadsfritt?

Mejla: info@suicidprev.se