Kontakta SPIV

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring vår verksamhet. 

Presskontakt:

Maria Nyberg

Tel: 0760-146894

maria.nyberg@suicidprev.se

Leverantörsfakturor skickas till:

ma-38702-spiv@medius.cloud

SPIV – kunskap räddar liv

Mellangatan 1, vån 1

413 01 Göteborg

Organisationsnummer: 857208-8964

Självmord i media – råd till journalister

Självmord är ett av våra största folkhälsoproblem och vi behöver prata mer om det. Samtidigt är det avgörande på vilket sätt media rapporterar om självmord. Forskning visar att journalistik som lyfter fram självmord på ett sensationellt sätt och som till exempel beskriver metoder i detalj, kan öka antalet självmord. Därför är det viktigt med en balanserad, varsam rapportering där till exempel …
Besöks- och postadress:

SPIV

Mellangatan 1, vån 1

413 01 Göteborg

Kontakt:

info@suicidprev.se

Medarbetare på SPIV

Maria Nyberg – verksamhetschef

Maria ansvarar för SPIVs verksamhet. Hon är socionom med snart 25 års erfarenhet av socialt arbete och av att arbeta med människor i utsatta situationer. Den mesta av tiden har hon arbetat i kommunal verksamhet men hon har också erfarenhet från stat och privat sektor. Maria har de senaste 10 åren lett både stora och små personalgrupper och varit drivande i olika utvecklingsarbeten i Göteborgs stad.  

Tel: 0760-146894

maria.nyberg@suicidprev.se

Linda Flood – utbildare

Linda ansvarar för bokningar och genomförande av Psykisk Livräddning för allmänhet och unga. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom förskola, skola och fritidshem. Linda har också erfarenhet och kunskap om hur det är att vara närstående till personer som lever med psykisk ohälsa.

Tel: 0760-416894

linda.flood@suicidprev.se 

Sara Blom- utbildare- föräldraledig

Sara genomför Psykisk Livräddning för yrkesverksamma, allmänhet och unga. Hon har en doktorsexamen i folkhälsovetenskap och har forskat kring varför män i lägre grad söker vård vid psykisk ohälsa än kvinnor, och om vissa grupper av män är speciellt sårbara. Sara är sjuksköterska i grunden och har mångårig erfarenhet från somatisk vård. Sara har också erfarenhet av att ha förlorat en nära vän i suicid.

sara.blom@suicidprev.se

Sara Sjöberg- utbildare

Sara genomför utbildning i Psykisk Livräddning för yrkesverksamma, allmänhet och unga. Hon har en kandidatexamen i socialpsykologi och har många års erfarenhet av arbete inom den offentliga sektorn. Sara har arbetet med människor i utsatta situationer både som beslutsfattare och som chef för utförarverksamhet.

sara.sjoberg@suicidprev.se

Sarah Görsch – kommunikatör/administratör

Sarah vikarierar på SPIV och arbetar med kommunikation, bland annat som redaktör för webb, sociala medier och SPIVs nyhetsbrev. Hon är också administratör för SPIVs utbildningar. Sarah har en bakgrund som journalist och kommunikatör inom civilsamhället och i offentlig förvaltning.

Tel: 0761-616894

sarah.gorsch@suicidprev.se

FELICIA FÄSSBERG – VERKSAMHETSUTVECKLARE/KOMMUNIKATÖR – FÖRÄLDRALEDIG

Felicia koordinerar SPIVs utbildningar och har också ansvar för webb-administration och sociala medier. Hon är också engagerad i SPIVs övriga utvecklingsarbeten. Felicia är folkhälsovetare i botten och har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och hur det är att vara närstående till någon som lever med en beroendesjukdom.

Tel: 0760-106894

felicia.fassberg@suicidprev.se

MARTIN LETELL – UTBILDARE – frånvarande

Martin har under 15 år varit anställd vid Göteborgs universitet, senast som universitetslektor på Sociologiska institutionen. Hans forskningsintresse kretsade under dessa år runt frågan om hur samhället producerar kunskap om och organiserar sig kring olika risker (risksociologi). Han har också organiserat kurser och undervisat inom ramen för sociologiämnet. 

© SPIV    | Integritetspolicy och användning av cookies