“Mycket intressant och tankeväckande”

Psykisk livräddning allmänhet

Psykisk Livräddning BAS är en grundläggande kurs på 2-3 timmar som riktar sig till dig som vill bli tryggare i  att prata om självmord. Vi genomför också kortare föreläsningar och workshops anpassade efter olika gruppers förutsättningar.

Forskning visar att denna typ av suicidpreventiva utbildningar gör skillnad. Personer som genomgått utbildningar som handlar om att möta personer med psykisk ohälsa och suicidalitet blir mer intresserade av ämnet, känner sig tryggare i hur de ska agera i mötet med en person som mår dåligt, och de negativa attityderna till personer med psykisk ohälsa minskar. Här hittar du en utvärdering av Psykisk livräddning publicerad av Folkhälsomyndigheten 2019.

Klicka här för att läsa mer om PLR BAS

Kostnadsfria utbildningar i Psykisk Livräddning

Just nu erbjuder vi allmänheten/civilsamhället och unga kostnadsfria utbildningar tack vare bidrag från Folkhälsomyndigheten, Västra Götalandsregionen och Göteborgs stad.

Vi samarbetar också med andra föreningar och studieförbund och arrangerar löpande kostnadsfria föreläsningar för privatpersoner och föreningsaktiva.

Välkomna att också boka en utbildning för dina kommuninvånare eller din förening genom att kontakta: linda.flood@suicidprev.se 

Läs vårt produktblad för kostnadsfria utbildningar civilsamhälle/allmänhet/unga.

Aktuell kunskap om suicidprevention för fackliga som möter medlemmar i kris.

26 mars, Göteborg, kl 8.30-11.30. Anmälan här.

Några omdömen:

  • “Suveränt!”
  • “Trevligt upplägg, bra kunskapsförmedling och engagemang”
  • “Lämnar med ny och förbättrad kunskap och erfarenhet”
  • “Lättsamt trots tungt ämne”
  • “Mycket intressant och tankeväckande”