Suicidpreventiva dagen 10 september

24 augusti, 2021

Tiotusentals får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Med suicidpreventiva dagen vill vi öka medvetenheten om ett stort lidande, och visa hur vi tillsammans kan förebygga självmord.

Suicidpreventiva dagen infördes 2003 på initiativ av International Association for Suicide Prevention (IASP) tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO). Den 10 september varje år genomförs arrangemang på olika platser i Sverige. 

SPIV arrangerar ljusceremoni med musik i Göteborgs domkyrka

Fredagen 10 september tänder vi ljus för alla dem som inte orkade, för alla som kämpar, för oss som finns kvar i Göteborgs Domkyrka.

Vi får lyssna till musik av Kamilla Börjesson (sång), Camilla Voigt (piano) och Jonas Franke-Blom (cello). Programmet genomförs Kl 15.30, 17.00, 18.30 och antal deltagare inne i kyrkan kommer vara anpassat efter covid 19-restriktionerna. Vi bjuder på fika.

Från kl 12.00 och under hela dagen kommer det finnas möjlighet att på Domkyrkoplan bl a pärla armband, svara på quiz, samtala och bidra vid vår hoppingivande vägg. ”Hopp genom handling” är årets tema från WHO. 

Arrangemanget är ett samarbete mellan SPIV, SPES, Mind, Suicide zero, Svenska kyrkan, Sensus studieförbund, Kyrkans SOS och Sjukhuskyrkan.