SPIV på West Pride-festivalen

2 juni, 2023

Den 8 juni arrangerar SPIV en workshop i Psykisk Livräddning på Göteborgs Stadsbibliotek som en del av West Pride-festivalen. Workshopen kommer ha fokus på suicidalitet bland hbtqi-personer. Vad kan, och bör vi göra när vi möter människor som tappat livsviljan eller befinner sig i en kris? Det är gratis att delta och det krävs ingen anmälan. SPIV kommer också delta i Pride paraden den 10 juni.

Om någon drabbas av hjärtstopp finns hjärt- lungräddning (HLR), men hur gör vi för att hjälpa när någon mår psykiskt dåligt? 

Hbtqi-personer har en ökad risk för psykisk ohälsa och att dö i suicid. För att risken för suicid hos hbtqi-personer ska minska behöver vi kunskap om hur vi räddar liv. 

Vad kan, och bör vi göra när vi möter människor som tappat livsviljan eller befinner sig i en kris? Hur kan vi prata om det som känns svårt och tungt? När är det akut läge och hur kan vi hjälpa någon vidare? 

Målet med denna utbildning är att ge deltagaren en ökad trygghet i att möta en människa som tänker på, planerar eller är på väg att ta sitt liv. Workshopen i Psykisk livräddning är på 90 minuter med 15 min paus i mitten och innehåller interaktiva moment där du får reflektera kring ämnet. Workshopen kommer ha fokus på suicidalitet bland hbtqi-personer. 

Workshopen ingår i West Prides festivalprogram. Det är gratis att delta och det krävs ingen anmälan.